največje nagrade so tiste, ki jih prinese srčno delo

Med gozdovi in sončnimi griči se skriva majhen dragulj, ki ga z zanosom varujejo srca predanih ljudi. Butični nasad aronije, z nekaj več kot 800 grmički, ki raste v objemu neokrnjene narave, daleč stran od mestnega vrveža.

Vsak grmiček je skrbno negovan v vseh letnih časih, da bi lahko bogato zacvetel in podarilsvoj dragoceni sadež – aronijo – okusno in polno zdravja.

To ni le kraj, kjer uspeva ena od najbolj zdravilnih jagod na svetu, temveč tudi simbol vere v moč narave in nenehnega truda, ki se obrestuje z zdravimi sadeži, polnimi vitaminov in mineralov, ki človeku vlijejo moč, vitalnost, zdravje in novo energijo za življenje.

Tu, kjer zrak diši po svežem listju in ptice prepevajo svoje pesmi, domujejo ljudje, ki se zavedajo, da se čudovite stvari skrivajo v majhnih podrobnostih in da so največje nagrade tiste, ki jih prinese srčno delo.

več, kot le nasad

Začetnik zgodbe o Aroniani je moj oče. Moder mož, katerega ljubezen do narave in predanost sta mi pustili dragoceno zapuščino, ki mi pomeni veliko več kot le nasad aronije.

Ata je, pred več kot 10 leti bil med prvimi, ki se je s trdno vero podal na pot lova za sadikami aronije, saj je bil trdno prepričan, da bo ta bilka ljudi rešila vseh zdravstvenih tegob. Dneve in noči je raziskoval ta stari, a na novo odkrit zaklad.
Skrbno je preučil pogoje, ki jih aronija potrebuje, da bi dobro uspevala. Izbral je čudovit kotiček sredi neokrnjene narave in v rodovitno zemljo lastnoročno posadil vsako sadiko, z ljubeznijo in predanostjo sta skupaj z ženo vsakodnevno negovala mlade sadike, ki je bil tako krhek, pa vendar obetal tako veliko – kot človeško življenje pravzaprav.

Takrat vsega tega nisem tako dojemala, vendar sumim, da je oče iskal zdravilo zase… Žal, prepozno in v za časa svojega življenja je aronijo videl cveteti le nekaj krat.

Njegov trud pa je obrodil bogate sadove in za vse “domače” je zdaj vsaka jagoda aronije, vsaka kapljica njenega soka, neprecenljiva.

Neprecenljiva, ker nam je v vseh letih pridelave veliko število njenih uporabnikov povedalo, kako jim je aronija obogatila življenje in izboljšala počutje. Mnogi so z nami že od začetka zgodbe in še danes prisegajo na “štamprle aronije” na tešče ali kasneje v dnevu.

Neprecenljiva, ker predstavlja naše korenine in nosi spomin na človeka, ki smo ga imeli zelo radi.

Neprecenljiva, ker je nasad končno tako velik in tako bogat, da lahko ta sadež, ki rešuje življenja delimo tudi s tabo.

Z možem, očetovo ženo in ožjimi družinskimi člani zdaj lastnoročno skrbim za družinski nasad. Pri tem pa se na široko izogibamo vsem kemičnim sredstvom, ki bi lahko kakorkoli negativno vplivala na zdravje.

na misiji zdrava družba, kakovostno življenje

Naše poslanstvo je, da do tvojih vhodnih vrat dostavimo najkvalitetnejše izdelke iz aronije, kar si jih kdaj poskusil oziroma poskusila.

Zato nasad ročno obiramo ob prav določenem času, ko so jagode najbolj bogate z zdravilnimi učinkovinami in je okus večinoma prijetnejši kot pri ostalih ponudnikih.
So pa ravno iz tega razloga naše zaloge omejene.

Ne vem, če smo najboljši, smo pa pristni in aronijo pridelujemo, obiramo, pakiramo, prodajamo in uživamo s srcem.

Naš skupni cilj je soustvariti mnogo zgodb o zadovoljnih in zdravih ljudeh, ki zaupajo lastni presoji in uživajo v vitalnosti tudi v poznih letih.

Želimo te opomniti, da je zdravje le eno, da stres in hitrost življenja prepogosto jemljeta vajeti v svoje roke. Zato se ne boj uporabiti naravne danosti, ki ti bo pomagala kljubovati proti tegobam modernega življenjskega sloga.

Signature