Dolgo življenje – 12x 1L steklenica

5/5

Original price was: 142,80 €.Current price is: 112,86 €.

Naši izdelki Aroniana so leta 2023 prejeli posebno Zlato priznanje pri ocenjevanju “Dobrote slovenskih kmetij”.

Vsi naši izdelki so 100% naravni, brez dodanega sladkorja, arom, konzervansov in drugih dodatkov, pridelani brez škodljivih kemičnih škropiv.

Sok je seveda brez glutena in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.

Aroniana 100% sok iz aronije je izjemno bogat z antioksidanti, ki telo tvoje celice ščitijo pred škodljivimi prostimi radikali. Vsebuje pa tudi visoke količine dragocenih rastlinskih pigmentov, kot so antociani in polifenoli, ki imajo protivnetne lastnosti.
Jagode aronije so znane kot “super jagodičevje” zaradi svojega celostnega učinka na zdravje in dobro počutje. Jagode aronije vsebujejo vitamine A, B, C, E, K in dragocene minerale, kot so kalij, cink, železo in mangan.
14-dnevna garancija zadovoljstva

Zagotavljamo nakup brez skrbi, če z izdelki ne boste 100% zadovoljni, nam jih lahko vrnete v roku 14 dni.

Potrebujete pomoč?

Pokličite na:

064 291 650

Pište nam na:

info@aroniana.com

Dolgo življenje - 12x 1L steklenica

V paketu dobite:

12x 1l 100% matični sok aronije
navodila za uživanje
brezplačna poštnina
10% popusta pri naslednjem nakupu
slastno darilo v vrednosti 5€

Aroniana 100% sok aronije ne vsebuje nobenih dodatnih sladkorjev, konzervansov ali drugih primesi, ki bi spremenile naravni okus sadeža, saj je naš cilj, da dobiš na mizo 100% naraven proizvod, brez kakršnihkoli dodatkov.

Naš aronijin sok slovi po tem, da je izredno piten in okusen, kar je posledica ročnega obiranja jagodic ob točno določenem času, ki nam sicer zagotavlja manj izdelka, vendar tega bolj kakovostnega.

Vitamini in minerali v 100% soku aronije

Aronija vsebuje številne pomembne hranilne snovi, vključno z antioksidanti, vitamini, minerali, vlakninami in antioksidanti – flavonoidi, kot so karoten, lutein in zeaksantin.

Sadež aronije je izredno bogat z antioksidanti, kar je dokazano z visoko merilno vrednostjo ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Ima najvišjo vrednost ORAC med jagodičevjem.

Sok aronije je bogat vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom C, vitaminom A, vitaminom E, beta-karotenom in folati ter minerali, kot so kalij, železo in mangan.

Sveža aronija vsebuje približno 35% dnevnega priporočenega vnosa vitamina C in 8x večje vrednosti železa kot rdeča pesa.

Znanstvene raziskave in redni uporabniki izdelkov iz aronije poročajo o mnogih blagodejnih učinkih na zdravje in počutje, ob rednem uživanju aronije.

Uživanje soka iz jagod aronije

Aroniana 100% sok aronije je vsestranska pijača, ki jo lahko uživaš čisto (kot koncentrat) ali razredčeno z vodo (ali na primer jabolčnim sokom).

Priporoča se uživanje 100 ml soka na dan (1 dl) in sicer v odmerkih po 0.5 dl. Za občutljive želodce priporočamo uživanje po jedi – na primer po zajtrku in po večerji.

Če šilce aronije dodaš bezgovemu soku, limonadi ali pomarančnemu soku, pa dobiš odlično osvežilno pijačo v vseh letnih časih.

Steklenica

Jagode aronije so nemudoma po obiranju odpeljane v stiskalnico na bližnjo Ekološko kmetijo, kjer jih stisnemo pri nižjih temperaturah, da ohranimo intenzivnost in polnost naravnih sestavin. Takoj po stiskanju pa sok tudi ustekleničimo.

Steklenice so nepovratne.

Vrhunska kvaliteta

Leta 2023 smo prejeli posebno Zlato priznanje pri ocenjevanju “Dobrote slovenskih kmetij”.

Dosegli smo 19.33 točk od 20 možnih.

Dobronamerno priporočilo

Aroniana 100% sok aronije ne vsebuje nobenih konzervansov, zato priporočamo, da steklenice pred odprtjem hranite v hladnem in temnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.

Odprta steklenica bo v hladilniku zdržala približno 10 dni, v praksi se je izkazalo, da tudi do 3 tedne.

Sestavine: 100% sok aronije

Imaš dodatna vprašanja? Z veseljem ti bomo odgovorili : )

faq-2
Aronija izvira iz Severne Amerike in Kanade, prvi naj bi jih vključevali v svojo prehrano Indijanci. Danes pa se aronija goji tudi v Evropi, Avstraliji in Aziji.

V Sloveniji na primer jagode aronije uspevajo v različnih klimatskih pogojih, predvsem na območjih z zmernim podnebjem. Na splošno pa je aronija rastlina, ki je prilagojena na različne klimatske razmere in je zato razširjena po vsem svetu.

Nasad Aroniana se nahaja med zasanjanimi griči v okolici Prlekije.
Sok aronije lahko naročiš v naši spletni strani – kliknite TUKAJ.

V kolikor se nahajš v okolici Ljubljane ali Ormoža in si želiš naročiti večje količine soka, pa nas lahko pokličeš na telefonsko številko 064 291 650 (oglasila se vam bo Mojca ali Miha).
Cena praviloma zmeraj odraža kakovost izdelka in način pridelave / vzgajanja / vzdrževanja nasada / predelave sadeža.

Pri nas prisegamo na ročno obiranje, butično predelavo, kvalitetno embalažo in vzdrževanje ter urejanje nasada 100% v sožitju z naravo. Želimo vam zagotoviti le najboljše in najkvalitetnejše, zato soka niti ne redčimo, niti ne mešamo (kakor se to pogosto zgodi pri trgovinskih sokih, kar boste takoj opazili pri okusu), niti mu ničesar ne dodajamo.

Pomembna vprašanja, ki si jih je treba postaviti pri izbiri soka so:

Ali je sok, ki ga najdeš v trgovini po nižji ceni 100% matični in pridobljen iz prvega stiskanja ali je ustvarjen iz koncentrata sadnega soka?

Od kod prihajajo jagode? Jih vzgaja prodajalec sam ali jih kupuje na maloprodajnem trgu, mogoče jih uvaža iz tujine?

Kje jih stiskajo in ustekleničijo?

Vsi ti vidiki in še mnogi drugi imajo pomembno vlogo pri oblikovanju cen.

S sokovi Aroniana ste lahko prepričan, da pijete 100% matični sok ročno trganih jagod aronije, ki so vzgajane brez pesticidov in škodljivih škropiv.
NE. Naši izdelki pridejo na tvojo mizo 100% naravni in predelani na nizkih temperaturah, ki ne uničujejo zdravilnih učinkovin v sadežu. Prav tako izdelkom ne dodajamo sladkorja, sladil, arom, konzervansov in jih ne redčimo.
Na podlagi izkušenj priporočamo dnevno uživanje 100 ml soka 100% aronije, 1-2 žlici posušenih jagod, ali 2 žlici prahu aronije, po obroku.

Poišči idealno količino zase in ugotovi, kateri čas v dnevu ti najbolj ustreza (praviloma je to po zajtrku, po kosilu ali po večerji), saj je vsak človek drugačen in izdelke drugače prenaša.

Ali lahko sok aronije tudi mešam?

Aronijin sok seveda lahko piješ sam, ga mešaš z navadno vodo, uživaš z mineralno vodo kot “osvežilen brezalkoholen špricer”, ali pa z drugimi sadnimi sokovi (jabolčni sok, pomarančni sok, limonada,…). Iz suhe aronije in prahu aronije pa si lahko pripraviš tudi topel čajni napitek.
Otroci od drugega leta starosti lahko brez problema uživajo aronijo, vendar naj ne pretiravajo s količinami (primerna količina bi bila 0.3 dl na dan).

Otroka z majhnimi količinami počasi navadite na okus aronije ali pa aronijo primešajte v kakšen drug sadni napitek ali kosmiče.
Sok aronije je priporočljiv tudi za nosečnice, daj vsebuje folno kislino in velike količine železa ter raznih vitaminov, katerih jemanje se v nosečnosti priporoča.

Ker je naš sok aronije 100% naravni izdele, tudi ne vsebuje snovi, ki bi nosečnicam škodovale.
Sokovi se med seboj razlikujejo po vsebnosti sadja, ki so določene v pravilniku o sadnih sokovih in brezalkoholnih pijačah.

Matični sok (“motherjuice”) Izraz matični sok se na splošno razume tudi kot neposredni sok iz prvega stiskanja.

To je nežna proizvodnja soka, saj se plodovi stisnejo le enkrat in ne večkrat – kar lahko primerjamo z visokokakovostnimi olji iz prvega stiskanja.

Matični sok zagotavlja, da čim več zdravilnih sestavin sadja, resnično konča v tvojem kozarcu.

Sok iz koncentrata sadnega soka (koncentrat aronije)

Je prav tako sestavljen iz 100% sadja, vendar je proizveden iz koncentrata sadnega soka. To pomeni, da se sadež aronije po obiranju stisne in se soku nato z vakumom odstrani vodo ter aromo. To se prakticira predvsem pri večjih proizvajalcih, zaradi lažjega transporta in logistike. Vodo in naravne arome se potem ponovno doda naknadno.

Nektarji

Sadje in zelenjava, ki zaradi visoke vsebnosti kisline ali neugodne konsistence (npr. preveč sadnega mesa) ni primerna za matični sok, se predela s sladkorjem in vodo, da nastanet takoimenovani “nektar”.

Nektarju je po zakonu dovoljeno dodati do 20% sladkorja in 25-50 %vode. To pomeni le 50-75 % sadja.

Pijača iz sadnega soka

Pijača, imenovana “pijača iz sadnega soka”, je bolj podobna brezalkoholni pijači kot soku. Tukaj poudarek ni več na sadju, saj mora biti vsebnost sadja le med 5% in 30%, ostalo se dopolni z vodo in dodatki, kot so sladkor ali druga sladila in arome, ki sestavljajo večino okusa.

POMEMBNO: Soki Aroniana so vsi 100% matični iz prvega (in edinega) stiskanja v ekološki stiskalnici sadja.

Aroniana 100% sok aronije ne vsebuje nobenih konzervansov, zato priporočamo, da
steklenice pred odprtjem hranite v hladnem in temnem prostoru, po odprtju pa v
hladilniku, kjer zdrži okrog 10 dni (v praksi se je izkazalo, da tudi do 3 tedne).

Aronijo odpošljemo v roku 1 – 3 delovnih dni in je praviloma že naslednji dan pri tebi doma. V kolikor se ti z dostavo mudi, nam to sporoči ob naročilu in poskrbeli bomo, da bo paket pri tebi v roku 24 ur.

Poštnini se lahko izogneš z naročilom izdelkov nad 59 eur ali z osebnim prevzemom v Ljubljani. Ob naročilu večjih količin (10 in več litrov), aronijo v Ljubljani in okolici dostavljamo tudi osebno.

Pri naročilu pod 59 eur, plačaš poštnino 4.5 eur, dodatnim stroškom z obdelavo naročila pa se lahko izogneš tako, da NE izbereš plačila po povzetju, temveč katero koli od ostalih možnosti.
Najprej naj te odrešim skrbi in dvomov – v 4 letih pošiljanja po pošti, se na poti ni razbil še niti 1 l aronije. Do zdaj je še čisto vsak paket prispel “živ in zdrav” in v enem kosu.

Aronija prispe v posebnih škatlah, namenjenih pošiljanju občutljive vsebine, vsak izdelek pa je ovit v papir, ki preprečuje razbitje.

Paketi so relativno veliki (odvisno od količine naročenega soka), zato ti ga ne bo nobeden ukradel, če te nekaj ur počaka pred vhodnimi vrati : )
faq-1
Aronija izvira iz Severne Amerike in Kanade, prvi naj bi jih vključevali v svojo prehrano Indijanci. Danes pa se aronija goji tudi v Evropi, Avstraliji in Aziji.

V Sloveniji na primer jagode aronije uspevajo v različnih klimatskih pogojih, predvsem na območjih z zmernim podnebjem. Na splošno pa je aronija rastlina, ki je prilagojena na različne klimatske razmere in je zato razširjena po vsem svetu.

Nasad Aroniana se nahaja med zasanjanimi griči v okolici Prlekije.
Sok aronije lahko naročiš v naši spletni strani – kliknite TUKAJ.

V kolikor se nahajš v okolici Ljubljane ali Ormoža in si želiš naročiti večje količine soka, pa nas lahko pokličeš na telefonsko številko 064 291 650 (oglasila se vam bo Mojca ali Miha).
Cena praviloma zmeraj odraža kakovost izdelka in način pridelave / vzgajanja / vzdrževanja nasada / predelave sadeža.

Pri nas prisegamo na ročno obiranje, butično predelavo, kvalitetno embalažo in vzdrževanje ter urejanje nasada 100% v sožitju z naravo. Želimo vam zagotoviti le najboljše in najkvalitetnejše, zato soka niti ne redčimo, niti ne mešamo (kakor se to pogosto zgodi pri trgovinskih sokih, kar boste takoj opazili pri okusu), niti mu ničesar ne dodajamo.

Pomembna vprašanja, ki si jih je treba postaviti pri izbiri soka so:

Ali je sok, ki ga najdeš v trgovini po nižji ceni 100% matični in pridobljen iz prvega stiskanja ali je ustvarjen iz koncentrata sadnega soka?

Od kod prihajajo jagode? Jih vzgaja prodajalec sam ali jih kupuje na maloprodajnem trgu, mogoče jih uvaža iz tujine?

Kje jih stiskajo in ustekleničijo?

Vsi ti vidiki in še mnogi drugi imajo pomembno vlogo pri oblikovanju cen.

S sokovi Aroniana ste lahko prepričan, da pijete 100% matični sok ročno trganih jagod aronije, ki so vzgajane brez pesticidov in škodljivih škropiv.
NE. Naši izdelki pridejo na tvojo mizo 100% naravni in predelani na nizkih temperaturah, ki ne uničujejo zdravilnih učinkovin v sadežu. Prav tako izdelkom ne dodajamo sladkorja, sladil, arom, konzervansov in jih ne redčimo.
Na podlagi izkušenj priporočamo dnevno uživanje 100 ml soka 100% aronije, 1-2 žlici posušenih jagod, ali 2 žlici prahu aronije, po obroku.

Poišči idealno količino zase in ugotovi, kateri čas v dnevu ti najbolj ustreza (praviloma je to po zajtrku, po kosilu ali po večerji), saj je vsak človek drugačen in izdelke drugače prenaša.

Ali lahko sok aronije tudi mešam?

Aronijin sok seveda lahko piješ sam, ga mešaš z navadno vodo, uživaš z mineralno vodo kot “osvežilen brezalkoholen špricer”, ali pa z drugimi sadnimi sokovi (jabolčni sok, pomarančni sok, limonada,…). Iz suhe aronije in prahu aronije pa si lahko pripraviš tudi topel čajni napitek.
Otroci od drugega leta starosti lahko brez problema uživajo aronijo, vendar naj ne pretiravajo s količinami (primerna količina bi bila 0.3 dl na dan).

Otroka z majhnimi količinami počasi navadite na okus aronije ali pa aronijo primešajte v kakšen drug sadni napitek ali kosmiče.
faq-2

Sok aronije je priporočljiv tudi za nosečnice, daj vsebuje folno kislino in velike količine železa ter raznih vitaminov, katerih jemanje se v nosečnosti priporoča.

Ker je naš sok aronije 100% naravni izdele, tudi ne vsebuje snovi, ki bi nosečnicam škodovale.

Sokovi se med seboj razlikujejo po vsebnosti sadja, ki so določene v pravilniku o sadnih
sokovih in brezalkoholnih pijačah.

Matični sok (“motherjuice”)
Izraz matični sok se na splošno razume tudi kot neposredni sok iz prvega stiskanja.

To je nežna proizvodnja soka, saj se plodovi stisnejo le enkrat in ne večkrat – kar lahko
primerjamo z visokokakovostnimi olji iz prvega stiskanja.

Matični sok zagotavlja, da čim več zdravilnih sestavin sadja, resnično konča v tvojem
kozarcu.

Sok iz koncentrata sadnega soka (koncentrat aronije)

Je prav tako sestavljen iz 100% sadja, vendar je proizveden iz koncentrata sadnega
soka. To pomeni, da se sadež aronije po obiranju stisne in se soku nato z vakumom
odstrani vodo ter aromo. To se prakticira predvsem pri večjih proizvajalcih, zaradi lažjega
transporta in logistike. Vodo in naravne arome se potem ponovno doda naknadno.

Nektarji

Sadje in zelenjava, ki zaradi visoke vsebnosti kisline ali neugodne konsistence (npr.
preveč sadnega mesa) ni primerna za matični sok, se predela s sladkorjem in vodo, da
nastanet takoimenovani “nektar”.

Nektarju je po zakonu dovoljeno dodati do 20% sladkorja in 25-50 %vode. To pomeni le
50-75 % sadja.

Pijača iz sadnega soka

Pijača, imenovana “pijača iz sadnega soka”, je bolj podobna brezalkoholni pijači kot
soku. Tukaj poudarek ni več na sadju, saj mora biti vsebnost sadja le med 5% in 30%,
ostalo se dopolni z vodo in dodatki, kot so sladkor ali druga sladila in arome, ki
sestavljajo večino okusa.

POMEMBNO: Soki Aroniana so vsi 100% matični iz prvega (in edinega) stiskanja v
ekološki stiskalnici sadja.

Aroniana 100% sok aronije ne vsebuje nobenih konzervansov, zato priporočamo, da
steklenice pred odprtjem hranite v hladnem in temnem prostoru, po odprtju pa v
hladilniku, kjer zdrži okrog 10 dni (v praksi se je izkazalo, da tudi do 3 tedne).

Aronijo odpošljemo v roku 1 – 3 delovnih dni in je praviloma že naslednji dan pri tebi doma. V kolikor se ti z dostavo mudi, nam to sporoči ob naročilu in poskrbeli bomo, da bo paket pri tebi v roku 24 ur.

Poštnini se lahko izogneš z naročilom izdelkov nad 59 eur ali z osebnim prevzemom v Ljubljani. Ob naročilu večjih količin (10 in več litrov), aronijo v Ljubljani in okolici dostavljamo tudi osebno.

Pri naročilu pod 59 eur, plačaš poštnino 4.5 eur, dodatnim stroškom z obdelavo naročila
pa se lahko izogneš tako, da NE izbereš plačila po povzetju, temveč katero koli od
ostalih možnosti.

Najprej naj te odrešim skrbi in dvomov – v 4 letih pošiljanja po pošti, se na poti ni razbil še niti 1 l aronije. Do zdaj je še čisto vsak paket prispel “živ in zdrav” in v enem kosu. Aronija prispe v posebnih škatlah, namenjenih pošiljanju občutljive vsebine, vsak izdelek pa je ovit v papir, ki preprečuje razbitje. Paketi so relativno veliki (odvisno od količine naročenega soka), zato ti ga ne bo nobeden ukradel, če te nekaj ur počaka pred vhodnimi vrati : )
faq-1